Ακαδημίες ποδοσφαίρου για “μικρά” ταλέντα στην Κύπρο

Το ποδόσφαιρο ήταν και παραμένει το δημοφιλέστερο άθλημα. Και φυσικά στην Κύπρο δε θα μπορούσε αυτό να αποτελεί εξαίρεση. Παρά το μικρό της μέγεθος ως χώρα, σε συνδυασμό με τον μικρό αριθμό του πληθυσμού, το ποδόσφαιρο στην Κύπρο ακμάζει και έχει φανατικούς οπαδούς. Συνολικά υπάρχουν περισσότερες από τριάντα επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες, που αγωνίζονται σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Υπάρχουν όμως και σημαντικές εκπροσωπήσεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Και αυdownload-59τό γιατί στο νησί της Αφροδίτης δίνεται ιδιαίτερη σημασία στις γερές βάσεις και στη δημιουργία μιας δεξαμενής αθλητών. Κάτι τέτοιο πραγματοποιείται μέσω των ακαδημιών ποδοσφαίρου για παιδιά.

Υπάρχουν περισσότερες από είκοσι ακαδημίες ποδοσφαίρου. Πολλές από αυτές ανήκουν στις ήδη μεγάλες ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος, ενώ άλλες είναι ιδιωτικές. Το επίπεδο όμως των προσφερόμενων υπηρεσιών, εκπαίδευσης και προετοιμασίας είναι εξίσου υψηλό. Οι μικροί παίκτες αγωνίζονται και εκπαιδεύονται σκληρά, πολλές φορές από κορυφαίους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές των ομάδων.

Φυσικά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, ενώ η διαδικασία, για να εισαχθεί κανείς και να προοδεύσει στην ακαδημία, είναι ιδιαίτερα επίπονη και απαιτητική. Σε αρχικό στάδιο, όλοι μπορούν να συμμετέχουν. Μετά όμως από ένα επίπεδο, αναγκαστικά, οι καλύτεροι πρέπει να ξεχωρίσουν και να πορευτούν διαφορετικά από τους υπόλοιπους.

Φυσικά οι ακαδημίες ποδοσφαίρου, τόσο της Κύπρου αλλά και από μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, διοργανώνουν camps στα οποία παρευρίσκονται scouters – κυνηγοί ταλέντων. Κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων-δοκιμασιών, ξεχωρίζουν τους ταλαντούχους “μικρούς” παίκτες και τους εντάσσουν στις ακαδημίες τους. Φτιάχνουν έτσι τη γερή βάση που επιθυμούν. Πολλοί από αυτούς, θα στελεχώσουν μελλοντικά τις ομάδες του κυπριακού πρωταθλήματος, ενώ οι πιο ταλαντούχοι και τυχεροί, θα συνεχίσουν την καριέρα τους σε κάποια ομάδα του εξωτερικού.

Το εισιτήριο λοιπόν για την επιτυχία, ξεκινά από τις μικρές διοργανώσεις των ακαδημιών. Γι’ αυτό όσοι ονειρεύονται μια καριέρα στο ποδόσφαιρο, πρέπει να παρακολουθούν και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις και τις διοργανώσεις. Ο ανταγωνισμός παραμένει μεγάλος, οι ικανοί όμως πάντα ξεχωρίζουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*