Το στοίχημα είναι μια πολύ διαδεδομένη δραστηριότητα στην Κύπρο, ειδικά στη βόρεια πλευρά του νησιού, όπου και συγκεντρώνονται τα περισσότερα καζίνο και πρακτορεία στοιχηματισμού. Όλες οι μορφές τζόγου είναι νόμιμες με την προϋπόθεση ότι έχει εκδοθεί η αντίστοιχη άδεια.

Όμως, ο υψηλός φόρος στα κέρδη, που έχει επιβληθεί στα επίγεια πρακτορεία στοιχηματισμού, ανέρχεται στο 25%, γεγονός που έχει στρέψει την πλειοψηφία των παικτών στο διαδίκτυο. Η κυπριακή κυβέρνηση παρέχει νόμιμες άδειες στοιχηματισμού σε εταιρείες του εξωτερικού όπως η Gaming Club με διεθνή απήχηση και μεγάλο κύκλο εργασιών. Τα sites αυτά προσφέρουν υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, μενού μεταφρασμένα στα Ελληνικά και δέχονται ευρώ που είναι το επίσημο νόμισμα της Κύπρου.

Τα καλύτερα διαδικτυακά πρακτορεία στοιχηματισμού στην Κύπρο προσφέρουν πληθώρα επιλογών τρόπου κατάθεσης στον παίκτη. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται οι κάρτες Visa και Mastercard, οι προπληρωμένες κάρτες, η μεταφορά χρημάτων μέσω τράπεζας και τα διάφορα ηλεκτρονικά download-55πορτοφόλια (e-wallets). Όλες οι συναλλαγές γίνοται κρυπτογραφημένα για τη μέγιστη ασφάλεια.

Οι ιπποδρομίες είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στην Κύπρο αλλά αυτό δεν είναι το μόνο αγώνισμα στο οποίο μπορούν να ποντάρουν οι παίκτες. Προσφέρονται επίσης επιλογές για ποδόσφαιρο, κρίκετ, χόκεϊ, μπάσκετ, αμερικάνικο ποδόσφαιρο, τένις, μποξ, γκολφ και πολλά άλλα αθλήματα. Μια συνηθισμένη πρακτική πολλών sites είναι να δίνουν μπόνους στον παίκτη με κάθε κατάθεση και να πραγματοποιούν συχνά διάφορες προωθητικές ενέργειες προς όφελός του. Ταυτόχρονα, τα καλύτερα sites στοιχηματισμού διαθέτουν και ικανά τμήματα εξυπηρέτησης πελατών, στα οποία μπορούν να απευθυνθούν οι πελάτες μέσω mail, chat ή με δωρεάν τηλεφωνικό αριθμό κλήσης.

Ο στοιχηματισμός στην Κύπρο ελέγχεται από την Εθνική Στοιχηματική Επιτροπή που, μέσω του νόμου στοιχηματισμού του 2012, είναι υπεύθυνη για τις άδειες. Ο ΟΠΑΠ έχει εξαιρεθεί από αυτές τις διαδικασίες και έχει λάβει άδεια, η οποία θεωρείται από πολλούς μονοπωλιακής φύσεως, και το θέμα αναμένεται να κριθεί στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Η επιτροπή έχει την ευχέρεια να θέσει τις παράνομες εταιρείες σε ‘μαύρη λίστα’ και να απαγορεύσει την πρόσβαση στους αντίστοιχους δικτυακούς τόπους.