Κύπρος: Κόστος συμμετοχής σε ποδοσφαιρικές δραστηριότητες

Το ποδόσφαιρο είναι πράγματι το πιο δημοφιλές άθλημα στην Κύπρο, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού αρέσκονται να παρακολουθούν αγώνες ποδοσφαίρου. Πολλοί μάλιστα είναι εκείνοι, οι οποίοι δεν παρακολουθούν μονάχα αλλά επίσης συμμετέχουν σε προπονήσεις και αγώνες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα ομαδικό άθλημrfabi60_α που προωθεί την έκρηξη αδρεναλίνης, μιας και υπάρχουν πολλές σημαντικές φάσεις σε κάθε αγώνα που ενθουσιάζουν τους θεατές. Όμως, ποιο είναι το κόστος συμμετοχής σε προπονήσεις και αγώνες ποδοσφαίρου;

Πρώτα απ’ όλα, όσοι θέλουν να εγγραφούν σε κάποιον ποδοσφαιρικό όμιλο στην Κύπρο θα πρέπει να διαθέτουν το ειδικό δελτίο. Πέρα από αυτό, θα χρειαστούν τα έξοδα εγγραφής και ύστερα τα μηνιαία έξοδα συμμετοχής στον συγκεκριμένο όμιλο. Αυτά κυμαίνονται με βάση την απήχηση του ποδοσφαιρικού ομίλου και την επιτυχία του στους αγώνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως το κόστος δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ κάθε μήνα.

Επιπλέον, στα έξοδα συμμετοχής σε κάποιον αθλητικό όμιλο θα πρέπει να συνυπολογιστούν εκείνα που αναφέρονται στον εξοπλισμό του κάθε παίχτη. Για παράδειγμα, ο ποδοσφαιριστής οφείλει να διαθέτει τα κατάλληλα υποδήματα, ώστε να μπορεί να τρέχει μέσα στο χορτάρι χωρίς να γλιστράει. Το ίδιο συμβαίνει και με τον ρουχισμό του ποδοσφαιριστή. Είναι ιδανικός, ώστε να μπορεί ο παίχτης να κινείται ελεύθερα μέσα στο γήπεδο και να αποδίδει τα μέγιστα.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες εναλλακτικές ως προς την συμμετοχή σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα, έχουν δημιουργηθεί εδώ και αρκετά χρόνια γήπεδα που φιλοξενούν αγώνες ποδοσφαίρου ανάμεσα σε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Αυτά τα γήπεδα συνήθως είναι πιο μικρά σε μέγεθος από ένα κανονικό γήπεδο. Επιπρόσθετα, σε αυτούς τους αγώνες παίρνουν μέρος λιγότεροι παίχτες και το παιχνίδι είναι πολύ πιο ευέλικτο.

Όπως καταλαβαίνετε, το κόστος συμμετοχής σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου στην Κύπρο δεν είναι απαγορευτικό. Με δεδομένη μάλιστα την αγάπη του κόσμου για το άθλημα αυτό, δεν είναι απορίας άξιο πόσοι πολλοί κάτοικοι του νησιού συμμετέχουν με ζήλο σε τέτοιες αθλητικές δραστηριότητες.